6 juni 2016
16:00

IFK Göteborg

Referat: Jitex U - IFK Göteborg

Tung förlust idag, tyvärr är vi inte med i matchen första 30 minutrarna och IFK straffar oss hårt under den tiden. IFK är duktiga med ett snabbt passningspel men vi gör dem ännu bättre genom att vi inte ligger tätt på dem på mittfältet som vi visste att vi behövde göra idag.
Vi får en jobbig början när en IFK-hörna touchar en av våra backar och ställer Emelie i mål redan efter 5 minuters spel, 0-1. Dock replikerar vi snabbt i 6 minuten efter en frispark som seglar över hela blåvita försvaret och vi kan sätta en bredsida till vid bortre stolpen, kvitterat 1-1. Det tror vi skall ge lite energi men det är tungt på många håll i första halvlek, men det finns några undantag som jobbar och sliter föredömligt!
1-2 kommer i mitten av halvleken när vi tappar boll långt ner på egen planhalva, där IFK-spelaren får anvancera oattackerad till staffområdeslinjen och placera in i första krysset. Strax därefter en liknande situation men längre upp i banan där vi förlorar boll och en IFK- spelare kan från långt håll skjuta ett skott som seglar in i mål till 1-3.
Tungt, tungt och vi känner att vi inte är med i matchen men vi lyfter oss kanske något sista kvarten av halvleken.
Vi är överens i halvlek om att vi jobbar alldeles för ensamma, att vi inte hjälper varandra och att vi måste jobba mycket, mycket hårdare iandra halvlek.
Lite taktiska justeringar och vi håller uppe spelet bättre i andra halvlek, vi kommer också bättre runt på kanterna och får först ett friläge där vi skjuter rakt på IFK-målvakten, men andra gången i samma läge så lägger vi in den kallt vi första stolpen, 2-3 och lite känslan av att vi kan kvittera.
Men IFK är det bättre laget idag, först ett tillfälle där vi hinner upp en boll på mållinjen och räddar ,men med 10 minuter kvar får IFK ett friläge och avgör med 2-4 målet.
IFK var duktiga, framför allt med mer kraft och fart i sitt spel, men vi gör dem också ännu duktigare idag när vi själva ligger alldeles för långt ifrån våra motståndare i första halvlek. Kämpaglöden vi visade mot HBIF förra matchen fanns inte idag och när vi är lite för stillastående så blir också passningsspelet lidande. Men vi höjer oss i andra och det får vi se som ett gott tecken inför nästa match, då mot Öckerö borta. Nu laddar vi om för den matchen och glömmer denna!